За използване на неистински официален документ с цел получаване на пенсия е образувано досъдебно

...
За използване на неистински официален документ с цел получаване на пенсия е образувано досъдебно
Коментари Харесай

Разследват жител на Джебел за използване на фалшив документ за получаване на пенсия

За потребление на неистински формален документ с цел получаване на пенсия е формирано досъдебно произвеждане в бранш " Противодействие на икономическата престъпност " в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кърджали, оповестиха от Регионалния пресцентър на Министерство на вътрешните работи в родопския град.

Жителят на община Джебел е разследван с разпореждане на Районната прокуратура. Той показал в Териториалното отделение на Националния застрахователен институт документ за добит над осем години застрахователен стаж с вписани погрешни данни. Производството се води за умишлено потребление на неистинен формален документ, прецизираха от полицията. 
 
През 2020 година в Кърджали закупи популярност случай, при който 346 гастарбайтери се оказаха аграрни производители. Опитът за машинация се разкри, откакто при съпоставянето на данните, подадени в Националния застрахователен институт (НОИ), и наличните в системата на Министерство на вътрешните работи за интервала 1 април - 28 февруари 2020 година беше открито, че тези хора не са упражнявали трудова активност като аграрни стопани, защото са били отвън България. На тези лица бяха постановени разпоредби за отвод за погашение на парични компенсации за бременност и раждане и за развъждане на малко дете. Така бе предотвратена вреда за бюджета на държавното публично обезпечаване за над 2 470 000 лв.. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР